AKADEMİK YÖNETİCİLER

Geçmişten bu yana insanoğlu, gelişip yenilenmek için hep bir çaba içindedir. Eğitim, bu sürecin en önemli parçasıdır.

Daha ileriye gitmek, daha iyi bir dünya yaratmak, geleceğe umut dolu gözlerle bakabilmek ve daha da önemlisi o umut dolu gözlerle bakan çocuklarımızın hayallerine fırsat tanıyabilmek adına çıktığımız bu yolda öğretmenlik mesleğimle gurur duyduğumu belirtmek isterim.

Biz çocuklarımızı sadece okula değil hayata hazırlamanın önemine inanıyoruz. Bunun için istiyoruz ki her öğrencimiz edindiği bilgilerin yanına doğa bilincini, sanatsal yeteneklerini, bilimsel düşüncelerini alsın. Denesin, yanılsın, sorgulasın ama hiç durmasın. Her adımda önce kendisini, ardından dünyayı tanısın. Bunun için bir Türk çocuğu olarak önce kendi anadiline vakıf olsun, kendi kültürünü kaybetmeden dünyayı tanıyabilmek adına yabancı dilleri etkin kullanabilsin. Teknolojiye hakim, hem akademik hem de sosyal yönden kuvvetli, ilişki yönetebilen öğrenciler olsun. Öğrensin ve öğrendiği için mutlu olsun. En önemlisi de önce iyi birey, sonra iyi bir öğrenci olsun.

Değerli Velilerimiz;

Geleceği emanet ettiğimiz çocuklarımızı en iyi yerlere getirebilmek adına çıktığımız bu uzun ve meşakkatli yolda, tüm bu anlattıklarımı hayata geçirecek güçlü akademik kadromuzla birlikte daima sizin ve sevgili öğrencilerimizin yanında olacağız.

Geliştirdiğimiz özgün öğretim programlarımızla hedeflediğimiz bu yolculuğu hep birlikte tamamlayacağız. Bundan kuşkunuz olmasın.

M. Fahrettin ELDEK

Mehmet Fahrettin Eldek

M.Fahrettin Eldek
Genel Müdür

Değerli Anne-Babalar,

Çağımız insanının önceki çağlardan daha büyük bir hızla değişen bir dünya içinde yaşamak zorunda olması, çocuklarımızın hem çevredeki değişimlere uyum sağlayacak hem de çevrede istenilen değişimleri yaratabilecek yeterliliğe sahip olmalarını gerekli hale getirmiştir. Bu yeterliliğin kazanılması önce ailede başlayıp daha sonra okuldaki eğitimle devam ederek yerleşmektedir.

Bu bilinç ve vizyonla, kökleri geçmişe dayanan bir eğitim kurumu olarak amacımız, gelecekte toplumsal sorumluluklarının farkında, özgüvenli, yaratıcı, sorgulayıcı, karşılaştıkları zorlukları değerlendirip yeni fırsatları görebilen bireyler yetiştirmektir. Ata Kolejinde öğrencilerimiz, kendini rahatlıkla ifade edebildiği, değerli hissettiği ve ilgi alanlarına yönelik etkinlikleri yapabileceği zengin eğitim öğretim ortamlarında, yetkin bir akademik kadroyla geleceğe hazırlanmaktadır.

Bizlere emanet edilen kıymetli varlıklarımızın sorumluluğunun farkında, aile-okul iş birliğinin önemini bilerek mutlu ve donanımlı gençler yetiştirmeye devam edeceğiz.

Elvan ÇOBAN

İlköğretim Müdürü

Değerli Velilerimiz,

Teknolojinin baş döndüren bir hızla geliştiği, sınırların ortadan kalktığı bir dünyada sadece sınıf içinde yaşanan başarıları değerlendirmek, öğrencilerin daraltılmış bir alanda dünyaya seyirci kalması demektir. Bizler, dünyadaki gelişmelere, değişimlere seyirci kalmayacak, değişimin içinde yer alacak; dünya ile konuşan, yetkin bireyler yetiştirmek için öğrencilerimize 21. yüzyıl bilgi ve becerilerini kazandırıyoruz.

Özel Ata Eğitim Kurumları olarak amacımız milli değerlerimizden taviz vermeyen, yönü ve yüzü bilime dönük, gelişmelere açık, yüzyılımızın gereklerini tam olarak kavrayan ve cumhuriyetimizi her yönüyle çağdaş medeniyetler seviyesine taşıyabilecek, beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe, hür ve bilimsel düşünme gücü ile geniş bir dünya görüşüne sahip, kendi dilini, İngilizce ve Fransızcayı çok iyi kullanan, insan olmanın onurunu her şeyin üstünde tutan, insan haklarına saygılı, topluma karşı sorumluluk duyan, yapıcı ve yaratıcı nesiller yetiştirmektir.

İşte bu yüzden bizler, değişen, değiştiren; öğreten ama öğrenmeye de devam eden öğretmenlerimizle soran, sorgulayan; öğrenen, uygulayan, araştıran bir gelecek yetiştirmek için varız.

M.Köksal TERZİ

Köksal Terzi